Gjestebok

Hagar The Horrible

-The Sage: "There will be no peace on earth until all mankind speak the same language."
-Hagar The Horrible: "True! True! But how can we make them all speak Norwegian?" ©Dik Browne


#24 Lillebjørns GJESTEBOK – The Guest Book

Takk for at du besøker disse sidene.
Thank you for visiting these pages.
Foreign visitors: please feel free to write in your own language!


Share

571 kommentarer til «Gjestebok»

 1. ingen sommerkonsert 2019, men hva med en bakgårdskonsert i Pilestredet 30-Kirkens bymisjon. vi feirer 10 år i gården en ettermiddag i slutten av august. Uhøytidelig og for beboerne i gården og naboer.

  1. Sorry, Christian. Jeg som eldre, og de yngre i mitt band Seresta med familier, har oppdaget gleden ved sommerferie.

   1. Da leser jeg deg dithen at det blir en annen tid på året!? 🙏🏼😀

  1. Lillebjørn har arvet Asle Lisland -Vinterbror og instrumentmaker- sin langeleik. I huset finnes også gammel salmodikon og en fin Mountain Dulcimer, håndbygget i Chicago. Den siste har datter Siri Nilsen brukt på noen av sine innspillinger.

   langeleik

 2. Hei, Lillebjørn. Vi har snakket med hverandre iallfall seks ganger i varierende grad av promille opp gjennom årene, og jeg har fortalt deg et par ganger hvor mye din kunst har betydd for meg i oppveksten og ungdommen.

  Jeg skriver til deg nå fordi jeg nettopp hørte «Byen som jeg kjente som min», som jo er en omdiktning du gjorde av den helt enestående, irske sangen «The Town I Loved So Well».

  Jeg har blitt eldre, Lillebjørn, jeg er godt over 40 nå, og det er mer enn 20 år siden jeg møtte deg første gang. Men siden jeg ble politisk bevisst, har den irske saken alltid betydd veldig mye for meg. Jeg trenger ikke gå mer inn på det her, syns jeg, men irenes kamp har vært et gjennomgående tema i mitt liv som voksent menneske, og det er en sak som aldri forlater hjertet mitt.

  Jeg hadde hørt «Byen som jeg kjente som min» mange ganger før. Dette er jo en gammel sang. Omdiktningen din er fantastisk, dette har jeg visst i mange år, og jeg nevnte det for deg den kvelden vi møttes i baren på Dubliners i Oslo i 2004, men det var, merkelig nok, først i kveld at jeg hørte nerven du bærer til denne norske gjendiktningen. Den traff meg rett i hjertet. Jeg er ikke en kunstner, Lillebjørn, men stemmen din til denne norske teksten er etter mitt skjønn i en intensitet og en inderlighet jeg aldri før har hørt på norsk. Jeg har hørt på denne sangen nå iallfall 15 ganger. Den er slik jeg ser det et kunstverk med få likemenn i norsk musikkhistorie.

  Hva jeg vil frem til? Ikke annet enn å takke deg. Du har gitt meg og veldig mange andre så enormt mye. Jeg håper stemmen din aldri stilner. Du er, sammen med Jokke, den største poet i moderne norsk musikkhistorie. Aldri gi deg. Vi er mange som elsker kunsten din.

  Tiocfaidh ár lá.

  1. Tiocfaidh ár lá. Lillebjørn er IKKE sympatisør av Sinn Fein. And not of any other part of the Irish struggle. Men Lillebjørn var i Irland på den verste tiden. Bare det å krysse grensen fra Republikken inn i Nord-Irland å bli pekt på med skarpe våpen var absurd for en Oslo-gutt født rett etter 2. Verdenskrig. Men faktum: Lillebjørn sang sin norske versjon av «The Town I Loved So Well» på festival i Nord-Irland. De elsket det. Dagen etter fikk jeg vite at en 5-barns mor ble skutt i samme by mens jeg sang. Hun var i IRA. IRA skjøt henne. Jeg sang. Go figure.

   1. Og det er ikke Phil Coulter heller. Uttrykt bitterhet mot undertrykkere innebærer ikke automatisk at man støtter vold og sekterisme.

    Men helt enig om kvaliteten på sangen.

   2. Lillebjørn: Vakker historie, og jeg støtter det jeg kjenner og vet er det rette, men jeg har full respekt for dine meninger. Siden jeg skrev dette, har jeg også introdusert mine to sønner for din musikk. De elsker det slik jeg gjør det. Vær deg selv. Jeg – og mine sønner – elsker deg. Elsker deg. Bokstavelig talt. Du er talsmannen for min generasjon, sammen med Joachim Nielsen.

  2. Ja, det er viktig å høre mer en enn side. To nære venner, 1 protestant og 1 IRA mann, flyttet til Norge for å komme vekk fra konflikten. Her ble de gode venner. Etter mange år bestemte de seg for en kort tur hjem sammen. Jeg passet katten.

 3. Hei. Dro over til vestlandet med bil nå forrige uke. Det var særdeles sentimentalt siden det gjorde vi mye da jeg var barn også. Bilferie fra Oslo til Haugesund skjedde hver sommer, og på veien via Telemark var Orginal Nilsen på repeat. Så også denne gang. Over i Haugesund bodde vi bakgårdsbygningen der jeg alltid var noen uker med bestemor på disse tider om sommeren, med sillajazz og regn og komle osv. Nå skal huset antakelig selges så der av enda større sentimentalitet.

  På vei hjem over Haukeli gikk den damme gamle plata di på repeat igjen og kjæresten lovte tilslutt at han aldri mer skulle høre på noe Lillebjørn Nilsen. Men jeg vil takke deg for å kjøre de kilometerlange tunellene litt kortere og for at jeg fortsatt får klump i halsen når vi kommer til siste låt og du synger ‘da brant mine øyne, for hva fikk jeg se’. Jeg gråt hver gang den sangen ble spilt som barn uansett hvor mange ganger vi hørte på den.

  Uansett hadde ikke turen tiil Vestlandet vært den samme hverken da eller nå uten den skiva. Så takk da altså for gode minner og god musikk og insiktsfulle tekster. God sommer fortsatt og gratulerer med giftemål 🙂

 4. Ikke at jeg har noe med det egentlig, men jeg lurer jo på om du var og så Paul Simon i Oslo spektrum den 1. juli; du burde jo liksom være der, føler jeg.
  Det var en kjempefin konsert hvor Paul fikk vist hvor allsidig han er.

  Vennligsinnet hilsen fra en gammel kjenning.

 5. Tenkte at siden sommeren har kommet så utrolig tidlig i år, så kanskje vi kan si at den er over i juli – og så kan det holdes høstkonsert? Håper i alle fall at den fantastiske sommerkonserten er tilbake neste år. Riktig god sommer herfra 🙂

 6. Hei Lillebjørn,

  Skal du ikke ha den årlige konserten på Rockefeller? Venter på å kunne kjøpe billetter vi 🙂

  1. Silje, etter mer enn 50 år på scenen har Lillebjørn bestemt seg for et 2018 uten en eneste konsert. Og noe så uvanlig som en sommerferie. No shows booked at the moment.

 7. Hei!

  Jeg driver et kor for voksne, og vi har så lyst til å gjøre «Inni mitt hode», og da lurer jeg på hvor jeg kan få kjøpt kornote til den låta (hvis det finnes?).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.