Gjestebok

Hagar The Horrible

-The Sage: "There will be no peace on earth until all mankind speak the same language."
-Hagar The Horrible: "True! True! But how can we make them all speak Norwegian?" ©Dik Browne


#24 Lillebjørns GJESTEBOK – The Guest Book

Takk for at du besøker disse sidene.
Thank you for visiting these pages.
Foreign visitors: please feel free to write in your own language!


Share

571 kommentarer til «Gjestebok»

 1. Hei Lillebjørn! Ettersom man blir eldre( nåja). Ender man uvilkårlig tilbake til heltene: Chet Atkins, Norman Blake, Tony Rice. Paul Yandell( ikke å forglemme) etter omveier ad Prog og annen lyd og ulyd.Men gitarer og atter gitarer..? Hva skal en stakker kjøpe …til slutt. David Crosby sier Martin( ingen over ingen ved siden!) Ja, utvalget er det bare pengepungen som begrenser . Men som min gamle venn Marius Müller sa» Den gitaren som bringer frem et STORT SMIL i ansiktet ditt, DEN skal du ha». Joda. Jeg har smilt mye med mine Ovations men det låter ikke bra:) Det gjør ikke det, altså. Ovation har «snert». det har den.
  Men du går for Martin? For alle penga?
  På forhånd takk:)
  Vh
  Geir

  1. Geir, jeg har mange gitarer.. Min hoved gitar på scenen har alltid vært en Gibson L00. Min originale fra 1930 tall og seinere nybyggingen kalt Blues King. Men også fine norske instrument fra Strand Guitars. Min 12-strenger hele tiden en Martin! Den som Roger McGuinn (The Byrds) fikk låne av meg en gang.. Se: https://www.lillebjorn.no/2011/03/lillebj%c3%b8rn-i-gitarkameratene/
   https://www.lillebjorn.no/2016/03/grit-laskin-god-natt-osloguitar-in-toronto/

 2. Hei!
  Jeg mener å ha lest et sted at «Alle duene» er spunnet rundt en engelsk folkemelodi? Stemmer dette, og i så fall hvilken?

  All the best

 3. Synes du synger veldig fint med god østkantdiksjon på «Vaterlands bru» med Bjølsen valsemølle. Jeg hører at det er du som spiller munnspill mot slutten, men det jeg lurer på er om du også spiller akustisk gitar på denne innspillingen?

 4. Gode Lillebjørn
  Vi har tydeligvis begge gode minner om Hamburg, og akkurat som om du har dine minner om Angelica (antakelig fra Eppendorf?), så har jeg minner om min vakre og fine dame fra St. Georg. Det hadde vært spennede å høre deg fortelle mer om denne Angelica og om Hamburg… Da jeg bodde i Grindel i Dillstrasse lytta jeg mye til musikken din! Takk for fine melodier og tekster.

  Beste hilsen John Øyvind

  1. John Øyvind, jeg trives i Hamburg. Det startet for mange år siden (jeg husker aldri årstall); jeg var invitert av Norddeutscher Rundfunk til synge i et TV show. 2 store konserter i Markthalle fullsatt av publikum.

   Seinere fikk jeg av en utenbysboende Hamburg artist låne hans lille toppleilighet i Pöseldorf for å skrive ferdig sanger.

   – Det er dessverre ingen dusj her, Kleine Bär, men naboen under er i utlandet og har sagt du kan låne hans. Hier sein schlüssel. –

   – Jeg listet med ned for å dusje. På døra sto: Klaus Vorman. Han som spilte bass med The Beatles, han som tegnet portrettene på coveret ‘Revolver’. Aldri har jeg vært nærmere våre helter fra Liverpool. Jeg gikk opp nydusjet til min lånte topp leilighet og skrev mine sanger.
   Anglika? En venninne av en venn. Hun bodde i Eppendorfer Landstrasse.

   OG i Hamburg jobbes nå med en kabaret for teater: Lillebjørn Nilsen sanger på tysk. Slå den?

 5. HEI, LILLEBJØRN NILSEN!

  Jeg heter Morten Eng, og er 32 år.
  Og jeg er stor fan av deg og din datter Siri.

  Jeg har fulgt med sangene dine siden jeg var guttunge da jeg hørte «Tanta Til Beate», «Fisketur i Øsende Regn» (fra Gitarkameratene) og «Haba Haba» i mange år, og er blant mine favoritter.

  Min første album jeg kjøpte for noen år siden var samlealbumet «40 Spor: Nilsens 40 Beste».
  Og for ikke så lenge siden har jeg fått tak i selve CD-boksen «Stilleste Gutt På Sovesal 1» du ga ut i 2010, og i det siste har jeg sett deg mye på konsertopptak fra NRK’s arkiver på nettet og det fascinerte meg virkelig. Og spesielt det interessante opptaket «Visekveld På Vålerenga» fra Vålerenga Menighetshus i 1976.
  Og også veldig flott å se på sommerprogrammet «Ta Pulsen På By’n» (1981) med deg i spissen fra.

  Og også har jeg blitt veldig glad i selveste Pete Seeger, som du var god venn med.
  Fascinerende og interessant å høre på av en gammel mann med 12-strengs gitar og banjo.

  Og jeg har sett deg i filmen «Himmel og Helvete» (1969) med deg og Sigrid Huun i hovedrollene.
  Veldig tøff film jeg har sett noen gang.

  Jeg også flink til å synge, prøver å spille litt gitar og spiller munnspill og litt forskjellige instrumenter.
  Du er blant de av mine favoritt artister og favoritt musikere som har fått meg til å interessere meg mer og mer for musikk.
  Og jeg er også en flink tegner siden jeg kjenner deg også som kunstner.

  Kunst og musikk har betydd så mye for meg i hele livet siden jeg er født med autisme, og jeg har det bra og har greid meg hele veien.
  Takket være de to viktige nevnte tingene og en del andre ting.

  Og jeg håper å få se deg noen gang live på konserter i nærmeste fremtid fremover.

  Med vennlig hilsen
  MORTEN ENG

 6. Hei. Jeg heter Bjørn Grytøyr og har fulgt med i din musikalske utvikling med beundring. Så har det seg slik at vi er 2 som heter det samme som meg. Min navnebror har fått navngi fjell i Dronning Mauds land så jeg fant det hensiktsmessig å bruke min farmors slektsnavn som mellomnavn. Senere oppdager jeg du også benytter Bjørn Falk.
  Min kone Liv og jeg har vårt enkle nivå bedrevet musikk som duo siden 1987 og vi har nå vært sammen siden da. Du finner oss på livogbjorn.no. Håper du stikker innom Jessheim en gang.

 7. Takker for det, Tiochfaid ar la. Nå styrer jeg egen klokke og reiser dit jeg vil. Ikke konsert turneer. Minnene om Nord-Irland da jeg måtte stå på scenen midt i «the Troubles» å synge..: det er noe jeg husker som noe trist. OK, jeg var beskyttet av IRA på den turen, men skylder dem ingen ting. Ingenting.

 8. Hei Lillebjørn 🙂
  Jeg har en sønn på 10 år som har hatt deg som sitt store idol innen musikk i mange år . Dine sanger synges og spilles hver dag . Nå har han selv begynt å spille gitar på kulturskole å bruker sangboka din .
  Han har hatt en stor drøm å få gå på konsert å høre på deg . Men har PR nå ikke funnet noen konserter hvor dette har vært mulig . Vil du holde noen konserter i fremtiden ?

  Mvh

  Lise

  1. Lise, jeg har stått på scenen siden jeg var en håndfull år eldre enn din sønn. Mer enn 50 år har jeg reist i inn- og utland og sunget. Nå skriver jeg mer musikk. Og nyter dagene.

 9. Hei Lillebjörn!. Har lyst til å takke deg for dine fantastiske sanger og ditt fenomenale gitarspill!. Du har värt til stor inspirasjon for meg og sikkert mange andre musikere også. Det var med din gitarbok det hele startet.Jeg kan spille nesten alle dine sanger.
  Får jeg lov av deg til å tilpasse til ex. Bysommer. til lokale forhold slik du selv gjör?.
  Har lyst til ä spörre deg: Jeg synes Gitarkameratenes konsert i Tromsö 1989 er deres fineste noensinne. Et du enig i det?.
  For övrig, jeg lurer på hvordan du tar det raske fingerspillet i Alexander Kiellands plass?. Jeg tror ikke det er mange andre enn deg som greier det. Må sjöl öve på det. Vennlig hilsen Klaus.

  1. Takk for pene ord, Klaus.
   Jeg er enig i at den konserten i Skarven i Tromsø var en «höjdare». Vi koste oss med Tromsø publikummet. Og det var første gang vi brukte vårt navn Gitarkameratene.

   Min sang, Bysommmer.. Tilpasse? Du må gjerne gjøre det privat for deg og dine. Men vit at jeg ikke tillater offentliggjøring.

   Gitarspillet til «Alexander Kiellands Plass» finner du på noter i mine bøker, «Tekst Og Musikk: Lillebjørn Nilsen» ISBN 82-05-16983-7 og «Lillebjørns Gitarbok» siste utgave. Biblioteket? Det er slett ikke så vanskelig å spille som det høres ut.

   1. Dette var interessant. Visste ikke att det var deres förste kons. med navnet G.kameratene. Fra den konserten er min favoritt J. Eggums En natt forbi. Jeg så dere live på Chateau Neuf, tror det var 1995. Men det er kanskje feil å si att noe var best når det gjelder musikk, det er jo smak og behag. Lurer på, hvordan lager du dine sanger?. Finner du på ett tema, og jobber videre med det?. Eller kommer sangen bare inn i ditt hode uten att du trenger gitaren?. Spör fordi, jeg selv i sommer har holdt på med noen egne sanger. Det er noe jeg har holdt på med lenge, laget vel min förste sang kanskje i 1983. Men man er jo kritisk, og kan ikke fremföre hvad som helst. Noen sa til meg en gang, att man ikke kan lage en melodi utifra og spille gjennom akkorder, og så å finne på noe. Det synes jeg ikke stemmer.Sikkert mange forskjellige måter å lage en saang eller melodi. Jeg driver med begge deler nå.

   1. Hei hei! Jeg glemte noe i min forrige kommentar. Storveis att du la til ett glimt av Tromsö konserten. Alle dere fire som står på scenen er vanvittig flinke!. God höst !, og jammen skal vi ha en fin höst!.
    Hilsen Klaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.