Sangbok

Fugl penn Lillebjørn Nilsen
NYHET! Lillebjørn Nilsen legger ut 100 noter (som kan høres!) på MuseScore.com/lillebjorn
I tillegg bygges disse notene inn til sangene på denne siden!

Chords & lyrics! Disse sidene er under stadig oppdatering. Lillebjørn Nilsen legger her generøst ut flere av sine sangtekster etter tid/lyst/innfall-metoden. Til DEG! Noen med akkorder. Kom tilbake om det er noe du ikke finner. Og skriv gjerne DINE ønsker i kommentarfeltet under!

Eller heller, for all del,

KJØP denne BOKA!:

LILLEBJØRN NILSEN Gyldendal ISBN13 9788205169838
Tekst og musikk: LILLEBJØRN NILSEN
Gyldendal Norsk Forlag
ISBN13 9788205169838

Lillebjørn Nilsen: konsert/cd/bok repertoar (utdrag)

Lillebjørn Nilsen sykkel i Valdress

Share

44 kommentarer til «Sangbok»

 1. Hadde vært topp om du kunne legge ut munnspill tablaturet til «Far har fortalt» og «Blues for Katrine». Er fantastisk munnspill spill i de to sangene! Har prøvd å finne fram på egenhånd, men er vanskelig.

  På forhånd takk!

  Mvh Vebjørn

  1. Vebjørn, munnspill-tabulatur var nytt for meg, men av min evige musikalske nysgjerrighet har jeg brukt fridagen (fra Gitarkameratene på Dizzie!) Jeg regner med at det er tallene over notene som utgjør tabulaturet: på mine blues-munnspill går de fra 1-10: utpust er et tall eks. 8 og innpust er et tall med minus eks. -8

   Far Har Fortalt har en enkel munnspillsnutt etter hvert vers.
   Blues For Katrine spiller jeg «cross-harp» som vil si at jeg velger et munnspill i toneartens subdominant: her går det i G-dur mens munnspillet er et C-munnspill-.

   Far Har Fortalt (munnspill) Lillebjørn Nilsen

   Blues For Katrine (munnspill) Lillebjørn Nilsen

   P.S. Jeg gjorde disse notene som en øvelse i noteprogrammet Musescore. Dette er et gratis-program som utvikles av idealister for alle platformer: Windows, Mac OS og (mitt foretrukne!) LINUX!.

   Lillebjørn Nilsen støtter og anbefaler Musescore.

   1. Tusen hjertelig takk! Endelig låter det riktig 😀
    Gleder meg til å se dere med nytt show på Dizzie!

    Mvh Vebjørn

 2. I det siste har jeg begynt å tvile: C eller D tuning på ukulele? Har spilt ukulele en stund, gikk på kurs og lærte D tuning. Har undervist elever på barnetrinnet i D tuning, men nå virker det som om flere og flere (kanskje flest yngre) har begynt å spille i C tuning. Hva bruker/foretrekker du?

  1. Elisabet T on, jeg har ukuleler stemt både i C og D. Og også noen i andre stemminger. Nå er det jo sånn at alle akkorder kan spilles uavhengig av valgte stemming. Kun fingersetning er ulik. Men i undervisning bør man kanskje velge én felles stemming.

   Yngre? Jo, min datter, Siri Nilsen, stemmer kun sine ukuleler i C. 🙂

   http://www.ukuleleintheclassroom.com/tunings

 3. John Riley er en flott sang, men har du noe mer kilde til den melodien, har hørt en eller annen amerikansk artist synge en melodi i nærheten av den…Pete Seeger eller Woody Guthrie vil jeg tro, men finner den ikke igjen, kan du hjelpe?

 4. Hei! Eg skulle så inderleg gjerne hatt teksten til «Å, mine viser dei er så mange», den er så fin. Er den i få tak i?

 5. Hei Lillebjørn.
  Leter etter teksten » det er deilig å sitte på trapp, bare sitte der rett opp og ned…………..» finner ikke den jeg, men kanskje den heter noe annet? Hadde vært utrolig fint å fått tak i teksten på den, det finnes jo ikke noe finer enn å sitte rett opp og ned på ei trapp 🙂

  1. Kirsti, sangen heter «Sitte på trapp-vers»: tekst av Sidsel Mørck og med musikk av Lars Klevstrand. Hun har gitt den ut i bokform og han spilt den inn på sine plater.

 6. Hei! Jeg leter etter teksten til «Sett deg oppi kørja og la ballongen gå». Vi vil gjerne bruke den på åpningsfest for skolen vår kommende uke. Kunne du være så snill å legge ut den?

 7. Hei. Kunne det vært mulig og fått akkorder og tekst til birkelandsvisa di?den visa er nemlig midt i sangen «alle dager» i skole oppsette lussinatt som vi skal ha her på skolen.
  kenneth

  1. Hei, Kenneth Johansen! Teksten til Birkelandsvisa finner du nå her
   Jeg hadde helt glemt denne gamle perlen av en rallarvise. Takk for påminnelsen! Min innspilling på albumet Portrett er gjort a capella, altså uten noe akkompagnement. Slik jeg kunne forestille meg den sunget av rimsmeden selv ved byggingen av Flekkefjordsbanen. Kanskje kunne det vært et trekkspill med blandt rallarfolket?

   Du spør om akkorder, så her får du dem i mitt enkle arr.:

   Birkelandsvisa. Arr.: Lillebjørn Nilsen

   En [Em]sang jeg vil fremføre for [H7]alle og en[Em]hver,
   som sliter og som [Am]treller på [G]baneanlegget [H7]her..
   Jeg [Em]er slett ingen [Am]dikter, men [Em]prøve dog jeg [D]vil
   for[H7]telle litt om [Em]banen og [Am]hvordan [H7]alt går [Em]til.

   1. Kjempefint å få tilbakemelding fra deg. tanken er at en gruppe elever som har lært seg litt gitarspill gjennom fjoråret frem til i dag, skal spille et vers av denne visa. den visa er lagt inn i en sang som heter «i alle dager» som finnes i et julespill ved navn Lussinatt som skal fremføres av Nærøysundet skole i ottersøy i nord-trøndelag.Tusen takk for at du tok deg tid til dette.

 8. Heisan!
  Er intressert i tekst og noter med besifring til Kirsebæret.
  Mulig å få fram det???
  Står den i noen visebok??
  Takk for hjelpen.

  Freddy A

  1. Hei Freddy! Teksten finner du nå her: Kirsebæret

   Visa finnes med noter og akkorder i boka

   «Tom Duley og andre viser ved Hartvig Kiran» Tom Duley og andre viser ved Hartvig Kiran

   Biblioteket!?

   Den norske teksten er Hartvig Kiran sin vakre gjendiktning av en kjent gammel gåtevise fra de Britiske Øyer: «The Riddle Song» eller «I Gave My Love A Cherry« Om du søker på disse titlene på Nettet finner du original tekst, besifring og mange fine versjoner i alskens innspillinger.

   Min innspilling fra «Og Fia hadde sko (Haba Haba) albumet går i F-dur. Du kommer langt med akkordene F, Bb, C7 og en Gm.

   Og Fian hadde sko Lillebjørn Nilsen CDHaba haba Lillebjørn Nilsen CD

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

TIL TOPPEN