Gjestebok

Hagar The Horrible

-The Sage: "There will be no peace on earth until all mankind speak the same language."
-Hagar The Horrible: "True! True! But how can we make them all speak Norwegian?" ©Dik Browne


#24 Lillebjørns GJESTEBOK – The Guest Book

Takk for at du besøker disse sidene.
Thank you for visiting these pages.
Foreign visitors: please feel free to write in your own language!


Share

583 kommentarer til «Gjestebok»

 1. Kjære Lillebjørn! 🙂
  Jeg lurer så veldig på om du skal ha sommerkonsert på rockefeller iår, som du pleier?
  Vet du evt når det blir?
  Ingen sommer er komplett uten……. 🙂

 2. Vi har forresten et spørsmål! Hadde tenkt å spørre deg om det for lenge siden, men har glemt det 😛 Vi ser stadig gjennom den boka vi har med sangene dine og noter. Vi pugger tekster og ser på bilder, og det er ett bilde vi stadig må glo på. Det er det der du står foran et skilt et eller annet sted der det står «Musikk og sang forbudt» og du holder deg for øre og munn. Hvor er det, og hva gjorde du der? Det er et herlig ironisk morsomt bilde! Det er også et bilde der du står foran brua du synger om i «Far har fortalt», men i sangen har du forandret litt på det som står der. For at det skal rime bedre? Sikkert, sangen er uansett veldig fin! 😀

  Vi lurer forresten på om du og de tre andre må ha en veldig god grunn til å ha en turne til eller om det holder at dere har litt lyst eller at vi har veldig lyst til det? Har dere bestemt dere for noe endelig? Skulle så gjerne opplevd en ordentlig konsert med dere alle fire!

  1. Inger og Mona, svar på tre spørsmål:

   • 1. Det morsomme gamle skiltet henger faktisk i gårdsrommet der mitt plateselskap G*R*A*P*P*A har sine kontorer i Oslo sentrum. En vakker levning fra bakgårds-musikantenes tid. Jeg har ivret for å få skiltet restaurert.
   • 2. Joda, teksten fra skiltet på Akerselvas gamle Åmodt bru måtte justeres litt for å passe i sangen Far Har Fortalt. Nå handler jo også sangen om mer eller mindre bleke minner bak i en hukommelse. I våre dager er forresten den vakre brua både malt og restaurert.

   • 3. Kvartetten Gitarkameratene oppsto som – og vil alltid være – et rent overskuddsfenomen. En ren lystseilas rundt fire kamerater. Logistikken er vel like uforutsigbar som familiesammenkomster. Og vi er en ganske stor familie. Selve apparatet teller dessuten flere mennesker enn de fire dere ser på scenen. Så kan vi legge til koner, ekskoner, unger m.m. Og alltid har vi fire ulike artistkarrierer å ta hensyn til. Egentlig er vi like overrasket alle sammen når vi endelig er samlet på tur.

    🙂 😐 🙂 😀

   1. Fantastisk 😀 Vi har bestemt oss for å besøke alle stedene du synger om og «annonserer», det kan ta en stund.. Nå har vi herved fått to steder til på lista (skiltet og brua), for vi har faktisk skrevet opp alle stedene på mobilen 😀 Gleder oss til turene 😉

    Velvel… vi får vel følge med på turneplanene da… Håper hele tida at det skal komme flere konserter, men må vel godta hvis det ikke blir det.. 🙂 (Helst ikke vent 16 år igjen!)

    Takk igjen for flotte svar!

   2. Da var vi nok litt små… 😛 Men skulle gjerne vært med, og vi SKAL få det til, også å komme til Grand Place 1. august 😀

 3. Okei, da har vi herved flyttet oss tilbake hit! Syntes det var flott med gjestebok for Gitarkameratene, men er jo ingen vits i å være der hvis det er du som må holde øye med den alene samtidig som du har denne! Syns det er litt dårlig av J.E., Ø.S. og H.S. å ikke skrive noe… Du er flink du! Takk for gøy kommentar! 😀
  Og vi kommer nok på mer å spørre om angående sangene dine, leter stadig 😉

 4. Du har bare så mange utrolige fine melodier og tekster, steder jeg kjenner i fra barndommen, er født i Oslo. så bare stå på. Hilse Lisa

 5. Hei,
  Jeg lurer på hvilken by du synger om i sangen Byen jeg kjente som min og litt bakgrunnen til denne sangen.

  1. Kaya, sangen Byen Jeg Kjente Som Min er min gjendiktning av Phil Coulter’s The Town I Loved So Well. Mer i Wikipedia:

   ««The Town I Loved So Well» er en sang skrevet av Phil Coulter om hans barndom i Nord-Irland. De to første versene handler om den enkle livsstilen han vokste opp med i Derry, mens de to siste handler om konflikten i Nord-Irland. Han beklager seg over hvordan hans blide by har blitt en stor militær utpost, forpestet av sekterisk vold.»

 6. – I går fikk jeg for meg å spille «Kjærlighet og Karlssons lim» i Drop D med capo i 5. bånd.
  Det låt fint! Det var fint å få den dype G’en på den 6. strengen, i tillegg til sus2, samt sus4 på 1. strengen!
  G-dur er også tonearten som min hese tenor-vokal foretrekker når jeg skal tolke den låta.

  Ellers vil jeg meddele at jeg er godt fornøyd med det hvite Dunlop-tommelplektret med medium gauge.
  Gauge heter det tydeligvis på amerikansk.
  Plektret sitter som en skreddersydd hanske på min tommel, og kan brukes som et flatpick uten at det slingrer for mye/sitter ubehagelig løst 🙂
  Jeg kjøpte liksågreit seks slike plektre på en dag; plektre er ikke akkurat vriene å miste, har jeg funnet ut av etter flere år med spilling.

  – Fin reportasje om deg i Paris på lørdagsrevyen, forresten!

  1. Hyggelig, Fredrik Hovland. KJÆRLIGHET OG KARLSONS LIM fra albumet «Sanger» var en morsom vise å skrive. Musikken er for meg et ekko av min mors Hank Williams plater. (Joda, jeg har hørt masse Country & Western musikk fra USA!) Teksten kan virke lett absurd, men jeg skriver skjelden om noe jeg IKKE har sett.
   Ved døren til pene hjem på Oslos Vestkant hadde jeg sett små skilt med teksten: «BETLERE UØNSKET». Messingskiltet i sangen fikk jeg i posten etter at sangen var utgitt: et dansk par hadde fått gravert det, i et forsøk på å redde sitt skrantende forhold. Da det mislykkes, og de delte sine pjalter, sendte de skiltet til meg. Hjorten? Den har jeg sett!

   Når disse tunge tanker banker på mitt hjertes dør,
   og står på smertens terskel, det er da jeg tenker at jeg bør
   få lagd et skilt av messing. Et som lett blir sett.
   Mellom fire skruer: «TUNGE TANKER UØNSKET!»

   Jeg tenker på en hjort jeg så en gang.
   Så underlig den sprang.
   Den gjorde et hopp over en bekk.
   Plutselig var den vekk.
   Den gjorde et hopp over en bekk.
   Plutselig var den…

   Ta dette brustne hjerte! Smerte er et billig rim.
   Jeg har mere tro på: Kjærlighet & Karlsons lim…

   Skilt av messing: Tunge tanker uønsket

   1. – Det er sant, det; det er noe country over den låta!
    Jeg er glad i Country-Rock’en fra 70-tallet som – som du jo vet – inkluderte grupper som The Flying Burrito Brothers, The New Riders of the Purple Sage, The Band, for å ikke snakke om The Byrds!
    Emmylou Harris anno 70-tallet, er også ei jeg skal sjekke ut mer. Jeg har riktignok hørt på hennes Pieces of the Sky-plate noenganger, men dog.

    Jeg gav forresten farmor og farfar et eksemplar av The Byrds’ «Sweetheart of the Rodeo», siden jeg tenkte at det albumet sikkert kom til å falle i smak, siden de har sansen for Country & Western; og særlig Jim Reeves, tror jeg.
    Og jaggu fikk jeg rett; de har spilt The Byrds-plata flere ganger!

    Mon tro hva de tenker om din musikk. Jeg vet ikke om de har hørt så masse av deg, men jeg antar at de kommer til å ha sansen for deg.
    Kanskje jeg skal gi dem «Tilbake» og «Portrett» i julegave?

    Teksten i «Kjærlighet og Karlsons lim» kan virke lett absurd, ja, men jeg kjenner meg igjen iå ha noen tunge tanker som kommer og hilser på innimellom. Det ligger vel særlig til folk som driver med noe kunstnerisk, har jeg følelsen av.

    Men; hva er betlere? Er det omstreifere? Tatere? Tiggere? Jeg kan google det, forsåvidt.

    – Morro at du fikk messingskiltet, og morro at du fikk et så fint bilde av det som du inkluderte i meldinga her!

 7. Hei Lillebjørn!
  Flott innslag på Dagsrevyen i går! Morsomt å se at du også er utenfor landets grenser med gitaren og ukulele`n din. Så vidt jeg kunne se på innslaget hadde du med din gitar fra Strand guitars. Har forstått at dette er din favoritt-gitar. Hva er det som gjør at du foretrekker denne fremfor for eksempel din Gibson L-00? Jeg var på konsert for noen måneder siden, og la merke til at du hadde med begge gitarene, men at du kun brukte Gibson-gitaren på sanger som krever at gitaren er stemt annerledes. Jeg er selv rogalending, og er stolt over at en særs dyktig gitarist som deg velger et instrument fra Rogaland som hovedinstrument!

  Jeg har også noen spørsmål angående gitar-strenger. Tenkte du kunne være rett person å spørre! Hva ser du etter når du velger strenger til dine gitarer? Hvilken tykkelse liker du best på strengene? Har du noe favoritt-merke? Min akustiske Fender-gitar trenger snart nye strenger, så det hadde vært utrolig morsomt med noen råd fra deg!

  Mvh Even

  1. Even Håland, her i Paris har jeg min kjære Big Island Honu XXX sopran ukulele – «Skilpadden», min Purple Bamboo seljefløyte fra min venn Steinar Ofsdal og min favoritt fra Strand Guitars i Jørpeland. Nå er jo ikke den så ulik mine Gibson L-OO, så på scenen kan jeg skifte mellom dem.

   Gitarstrenger? Jeg bruker faktisk samme sett på alle mine konsert-gitarer; Thomastik-Infeld Plectrum 0.11, også på mine 12-strengere, C.F. Martin og en Louden, selv om (fordi!) jeg stemmer dem en heltone under kammertonen: DGCFAD

 8. Hei Lillebjørn! Jeg har et fint minne knyttet til «Stilleste gutt på sovesal 1» som skriver seg tilbake til det som jeg tror er den første gangen du presenterte denne visa på NRK. Jeg håper du kan bekrefte at jeg husker riktig; at den ble presentert på NRK Reiseradioens Kveldsekstra fredag 22. (eller lørdag 23.) juli sommeren 1977, altså lenge før den kom ut på plate. Den kvelden lå jeg på enerom på Aker sykehus med en nydelig liten nyfødt gutt i armene, og du skjønner sikkert hvem jeg har i tankene som stilleste gutt…. Nå er gutten voksen og skal gifte seg lørdag 21. mai, og jeg har tanker om å låne din melodi til noen selvlagede verselinjer i anledningn. Fint om du kan bekrefte at dette var første gang Stilleste gutt ble fremført, og håper på OK for å låne melodien. Ser fram til å høre fra deg. mvh Margareth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.