Lillebjørn-året som gikk 2012

lbsykkel2012 var litt av et år for Lillebjørn. En vanlig visesanger fra Uelandsgate, Alexander Kiellands plass. Her er noen korte high-lights:

Oslo Nye Teater var en utfordring på nyåret: de ville lage en helaften med mine sanger. Uten meg. Med sitt ensemble. Jeg snakket med teaterdirektør Cathrine Telle. Hun sa: – Vi vil la dine sanger tale for seg selv. – Da var jeg med. Stykket «Postkort fra Lillebjørn» ble en Oslo scene-suksess. Og spilte for fulle hus. Med prolongering helt inn i sommeren. Min oppgave var å gi teateret blest og PR. Det gjorde jeg med stor glede.

Da jeg selv skulle ta fatt på sommerens festivalkonserter og ,ikke minst, min årlige Rockefeller konsert med mitt band Seresta, fikk jeg en telefon. Jeg satt med min datter Siri på Ullevål Sykehus med hennes nyfødte velskapte datter, mitt barnebarn. I telefonen hører jeg at min dyrebare unge bassist og korist, Vegar Engebretsen, er død. Vegar, som hadde vært med på vår turne i Nord-Sverige. Hva gjør vi? Det merkelige er jo at vi som lever vårt liv på scene og sirkusmanesjens sagmugg tenker: hvem kan spille bass? Jeg fikk tak i min gamle makker, Terje Venaas. Moldenser boende i Sverige. Terje Venaas reddet oss gjennom sommerens konserter.

Dere som har ferie på sommeren? Vi jobber. Da det så ut til at jeg kunne få noen fridager, dukket en Facebook side opp. To damer som ville synge Barn Av Regnbuen. Terroristen hadde sagt sitt om min sang i sin rettsak. Så sto jeg og sang Barn Av Regnbuen med 40.000 mennesker på Youngstorget i Oslo. Dette evenementet gikk verden rundt i alle nyhetskanaler. Det neste ble en TV sendt mega konsert foran Oslo Rådhus der kamerat Bruce Springsteen fra New Jersey var så vennlig å komme for å varme opp før min avslutning.

Så var det selveste kameratene Gitarkameratene. Vi hadde, med vår vanlige tvil, uenighet, enighet og entusiasme bestemt oss for å komme sammen på Dizzie Teater denne høsten. Kom det folk? Stinn Brakke bare fornavnet. Moro! Stappfullt hus hver kveld! 50 strøkne konserter. Så nå gjør vi ekstrakonserter med vår vanlige tvil, uenighet, enighet og entusiasme i 2013.

Share

En kommentar til «Lillebjørn-året som gikk 2012»

  1. Jeg har hatt gleden av å lytte til dine mange konserter gjennom 40 år, og visene dine betyr mye for både mine barn og nå mitt barnebarn. Gleder meg til neste konsert.

Det er stengt for kommentarer.