Gjestebok

Hagar The Horrible

-The Sage: "There will be no peace on earth until all mankind speak the same language."
-Hagar The Horrible: "True! True! But how can we make them all speak Norwegian?" ©Dik Browne


#24 Lillebjørns GJESTEBOK – The Guest Book

Takk for at du besøker disse sidene.
Thank you for visiting these pages.
Foreign visitors: please feel free to write in your own language!


Share

652 kommentarer til «Gjestebok»

 1. Hei Lillebjørn.
  Etterhvert som jeg har blitt eldre, fenger dine sanger mer og mer. Jeg sitter ofte med headset på meg på sene kvelder(For ikke å forstyrre kona som må opp på jobb.) og hører på din musikk.
  Som oftest avslutter jeg med God natt Oslo.

  Hilsen Arnt

 2. Hei, Lillebjørn!
  Takk for alle dine musikalske skatter!
  Jeg lurer på om det er utgitt sangbøker med tablatur, slik at man kan få studert rytmefigurene du bruker, ikke bare tekst og besifring. Strever akkurat nå med Crescendo😊

 3. Dear Lillebjoern,
  Remember 1976, when you were with Steinar Ofsdal at the Lenzburg Folkfestival in Switzerland?
  For the 50-years-celebration of the festival (1972-1980) we have published the Sammlung Lenzburg, archive of all music, pics and documents conserved by the Schweizerisches Volksliedarchiv and the club of the old Lenzburg organisators. You will find it at https://lenzburg.fatamorgana.ch/sammlung.html
  2400 audio tracks, among them your performances of 1976. We hope you like them as well as we do – precious souvenirs!

  1. Brings back meories, Urs Hostettler!! «The Bluegrass Free Zone». The US group Southbound playing «Newgrass»! And the young swiss girl I kissed walking down from Lenzburg; it turned out it was her birthday. Vielen Dank! Tusen Takk!

 4. Hei Lillebjørn,
  Vil gjerne føye meg til Morten sine fine ord, og også takke deg for alle dine flotte sanger som har fått så stor betydning for så mange av oss. For 35 år siden sa jeg opp jobben min i barnehagen på Sagene, og reiste til kjærligheten i utlandet. Den gang verden fremdeles kommuniserte med penn, papir og dyre internasjonale telefongebyr. MEN vi hadde noter, kassetter, og etterhvert CD’r, og de har jeg hatt med meg på ferden, og var utrolig god påfyll når jeg lengta hjem! Veldig glad for at dokumentaren om deg er tilgjengelig i utlandet 🙂

  Mvh
  Gro Marshall

 5. Jeg var tilstede på den siste konserten du hadde på Rockefeller. En konsert jeg aldri vil glemme. Har vært på mange, men den sitter igjen festet i minnet. Forhåpentligvis til min siste stund. Ønsker deg alt vel for framtida. Må din vin være god og maten være varm og i overflod.

  Med varm hilsen
  Svein-Erik

 6. Hei, jeg er redd facebookprofilen din er hacket og at jeg er en av de som har blitt lurt av en chatbot.
  Lett å bli smigret av meldinger fra «deg» en sen kveld …

  Håper det er mulig å ta tak i dette.

  Hilsen Lillibeth

 7. Hei !
  Jeg er en svoren Lillebjørnfan av samme årsklasse som han og har fått en ide som kanskje kan bli noe av?
  Men jeg trenger en e-postadresse jeg kan sende det til.!

  Vennlig hilsen
  Terje Dag Østhassel
  Kristiansand
  tfl.: 48079191 / e-post:tdosthassel@gmail.com

 8. Kjære Bjørn Falk Nilsen («Lillebjørn»)!

  Jeg så nylig dokumentarfilmen om deg, «Stilleste gutt», på NRK. Den var vakker! Tusen takk for at du lot deg intervjue! Jeg forstår at det ikke var så lett for deg.

  Det var i hvert fall veldig kjærkomment for meg å få lov til å bli litt bedre kjent med det mennesket som har laget så mange av de sangene vi vokste opp med, og som har betydd så mye for så mange av oss nordmenn, i gode som i tunge stunder. Det er mange minner knyttet til de sangene dine, både på godt og vondt: barndom, oppvekst, skilsmisse, ungdomstid, kamerater, kjærester, militæret, studier, osv.

  Jeg husker godt en gang da du var og underholdt på en juletrefest for barna til de ansatte ved Norges varemesse på Skøyen på slutten av 70-tallet; det var «Alle duene», «Haba, haba», osv. Jeg vet ikke hvem som imponerte mest, du eller julenissen; men artig var det i alle fall.

  For oss som ble født på 1960-tallet, og som vokste opp på 1970-tallet, så var dine viser og opptredener en del av hverdagen, noe vi ikke tenkte på; de bare var der – vi tok dem for gitt.

  Nå er det annerledes. For ingen lever evig, selv ikke du. Og det begynner så smått å gå opp for meg nå.

  Så, en «vakker» dag om noen år, vil du ikke lenger kunne skrive og synge nye viser for oss – og synd er det! Men dem du har skrevet, vil fortsatt være der – og de er en nasjonalskatt! Og jeg vil gjerne takke deg for dem, og for at du i så stor utstrekning har fulgt den stemmen inni deg som sa deg hva du skulle gjøre, selv om det sikkert ikke alltid har vært like lett for deg heller.

  Snart er det andre som må skrive nye sanger.

  Min yngste datter Alida spiller gitar, er veldig musikalsk, og har en klar og ren stemme. Hun liker låtene dine. Vi har spilt dem hjemme og i bilen, så hun kan dem stort sett utenat. Jeg har kjøpt en 3/4 Morgan-gitar med stålstrenger til henne, den klinger bra og hun liker godt å spille på den. Til jul i år ville jeg gjerne gi henne «Lillebjørns gitarbok» (med CD/DVD-tilbehør), men den var dessverre ikke å oppdrive noe sted. Prøvde i dag også Grappa, men lenken virket ikke – er nettsiden under ombygging?

  Prøver også å lære henne å spille hardingfele. Selv lærte jeg å spille av Bernt Balchen jr., spilte en stund sammen med Tuva, og med Hallvard Kvåle, og var også en tur innom Hallvard Bjørgum og Per Anders. Fela jeg har nå, er laget av Hauk Buen i 1998 og er god. Hvem har bygget hardingfela di? Det er ei fin fele, helt enig!

  Veit ikke om du gidder å svare på dette her, men uansett; tusen hjertelige takk for alt du har gitt oss!

  Du har såvisst ikke levd forgjeves.

  Stor klem fra
  🙂
  Morten Kielland
  (som ikke oppdaget Kiellands plass før han hørte om den i sangen din, enda han ble født i Oslo)
  😉

  1. Takk for fine ord! Morten, jeg har flere hardingfeler.. Til og med en Olaf G. Helland!
   Og Bernt Balchen jr var en gammel venn. Han skrev noen fine noter og lærte meg litt Valdres hardingfele. Jeg ble veldig imponert da han viste meg en «pochette» hardingfele han hadde laget!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.