Gjestebok

Hagar The Horrible

-The Sage: "There will be no peace on earth until all mankind speak the same language."
-Hagar The Horrible: "True! True! But how can we make them all speak Norwegian?" ©Dik Browne


#24 Lillebjørns GJESTEBOK – The Guest Book

Takk for at du besøker disse sidene.
Thank you for visiting these pages.
Foreign visitors: please feel free to write in your own language!


Share

583 kommentarer til «Gjestebok»

 1. Tusen takk for at du Lillebjørn Nilsen har skrevet,laget og fremfører BARN AV REGNBUEN!. Den er etter dagen i dag blitt hevet opp etter mitt syn til en av Nasjonale sangene på nesten lik linje med 17 mai sangene i Norge innkludert Nasjonalsangen. Med vennlig hilsen Frode Gimnes-Oliversen.

 2. Og dermed ble «Barn av regnbuen» høyaktuell igjen. Gratulerer med det, Lillebjørn!
  Men ikke forstod jeg en del av den når jeg var guttunge og dessverre ikke nå heller; er det noen spesiell hendelse som det vises til her?:
  «Og noen stjeler fra de unge som ble sendt ut for å slåss»

  I moderne tid har jeg tenkt på barnesoldatene uttvunget av Josph Kony.
  De fikk sitt liv og sin samvittighet stjålet for et helt liv, men dette var mange år etter at teksten ble skrevet.

 3. Hei igjen 🙂

  Bare lurte på om du har hørt om de som vil synge sangen din på Youngstorget? Vi elsker jo den sangen selvfølgelig og synes det høres fint ut 🙂 skulle gjerne vært der selv vi! Hva syns du om det?

 4. ‎(VG Nett) Lill Hjønnevåg vil samle en folkemasse utenfor Oslo tinghus og synge «Barn av regnbuen» inn til Anders Behring Breivik
  den 26. april 2012, klokka 12:00.

  La oss samle Oslos største sangkor med èn sang på repertoaret. La oss synge så det når inn i ventecella. Det klarer vi om vi blir mange nok.

  La oss vise vår motstand.
  Vi står sammen som et folk, medmennesker. La oss synge, ikke på trass, men fordi vi faktisk MENER at den sangen beskriver hvordan verden BØR se ut.

  Dette blir vår hyllest til de altfor mange drepte, deres pårørende og alle de andre som ble berørt av hendelsene 22 juli 2011.

  Ta med en rose – symbolet på det motsatte. Og la oss igjen pynte byen vår med roser.

  Arrangementet vokser i størrelse og vi velger derfor å flytte det til Youngstorget. Ettersom det er helg vil avklaringer rundt tillatelser først kunne gis mandag.

  Vi har sendt henvendelser til de største vaktselskapene i Oslo og invitert de til å stille med vektere «pro bono». Vi håper på positiv tilbakemelding fra dem, og ikke minst fra Lillebjørn Nilsen!

  https://www.facebook.com/events/288774767871257/?notif_t=plan_user_invited

 5. Hei, Lillebjørn!

  Jeg har, i lys av dagens nyheter og din sang ‘Barn av regnbuens’ påståtte hjernevasking, startet en Facebookgruppe der målet er å samle flest mulig, 26 april kl 12:00 utenfor Tingretten for å synge, nettopp Barn av regnbuen.
  Pr nå har vi passert 100 påmeldte.
  Hvordan stiller du deg til å delta?

  Vi ønsker å markere vår avsky mot 22/7, mot xxx’s tanker og gjerninger. Vi vil atter en gang dekorere Oslo med roser – og sang.

  Mvh

  Lill Hjønnevåg

 6. Apropos dagens uttalelser i tidenes mest horrible rettssak mot norsk etterkrigshistories mest horrible forbryter.

  Jeg har bare gode minner fra barneskolens musikktimer med mange av dine sanger, føler meg på ingen måte hjernevasket eller indoktrinert, og det tror jeg ikke noe andre gjør heller…

  ..hadde bare lyst til å fortelle deg det.

 7. – Når du setter et capo i 2.-bånd på tolvstrengeren din, låter den jo som en kammertonestemt gitar; det er jo ikke til å komme unna, det.
  Har du tenkt på det noengang, mon tro?

  1. Ja, og om du setter capo på VII. bånd låter det ukulele? 🙂

   Grunnen til at 12-strenger gitaren tradisjonelt stemmes f.eks en heltone under kammertone er nok det faktum at den ER et annet instrument med adskillig flere kilo spenn i et dobbelt antall strenger. Dette kan selvsagt også kompenseres for med supertynne strenger. Men da forsvinner den gode dype 12-streng lyden. Og låter som en egg-deler fra kjøkkenskuffen.

   12 string guitar
   barefootmusicnews.com/blog1.php/how-to-tune-and-play-a-12-string-guitar

   Eksempel: strengfabrikanten D’Addario oppgir,
   for en 6-strenger med et EXL110 sett, at dette er strengens spenn/kilo stemt i kammertone:

   • E .010 plain 7,348 kg
   • B .013 plain 6,985 kg
   • G .017 plain 7,529 kg
   • D .026 wound 8,346 kg
   • A .036 wound 8,845 kg
   • E .046 wound 7,937 kg

   Dette er altså over 45 kg trekk av et sett med “extra lights.”
   Det adskillig tyngre trekket er en av grunnene til at de fleste stemmer 12-strengeren en heltone ned.
   Og selv stemt ned vil 12-strengeren ha et trekkspenn opp mot 100 kg ved stolen!

   1. – Det overrasker meg selvfølgelig ikke at du hadde tenkt på det jeg spurte om, og det overrasker meg heller ikke at ikke jeg hadde tenkt på at en tolvstrenger minner om en ukulele hvis en setter et capo i VII.-bånd.

    Dette med trekkspenn, har jeg heller ikke tenkt nevneverdig mye på, men det er jo unektlig fascinerende at en gitar kan tåle så mange kilo uten å takke for seg.

    Mon tro om David Gilmour stemte ned sin tolvstrenger, og satt på et capo i 2.-bånd da han spilte inn «Wish You Were Here» sammen med resten av Pink Floyd. Jeg tviler på at han gjorde det.

    Vel; selv trives jeg med å stemme min tolvstrenger på samme måte som deg, for – ja – den får jo en fyldig og flott lyd når en stemmer den slik.

    Ellers gleder jeg meg til å prøve ut en parlour-gitar av merket Sigma Guitars.
    Hvis du ikke allerede er klar over det, så er Sigma Guitars et «datterselskap» av Martin, så det kan jo umulig være en dårlig gitar det er snakk om.

    Sees vi forresten etter sommerkonserten din i år, sånn så jeg kan gi deg en tolkning av «Nattestemning fra en by», samt «Fort gjort å glemme»?

 8. Hello Lillebjørn… This is Mark I play music and have met you once at the Mono.
  I am married to an Norwegian woman named Ingunn with whom I write and perform. I am very familiar with a number of your songs and some of my favorites are Hei Lille Svarttrost, Far Har Fortalt, Jeg Lagde Meg Så Silde og Angelikas Kaker. Since I am in Norway I have had a chance to see you on television recently with the guitar friends and see that you are singing and playing great. Congatulations on your great career, you float like a butterfly and sting like a bee!!!!
  Ingunn and I are in Norway this summer and wondered if you ever do session work. (email above).
  OK Cheers Mark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.