Lillebjørn: – Vern om Oslos teater

Lillebjørn: - Vern om Oslos teater (Dagsavisen:) Han har sagt nei til å la sangene sine bli teater. Inntil Frp foreslo å selge Oslo Nye Teater. Nå er det klart for premiere på «Postkort fra Lillebjørn».

– Det er viktig å slå ring om Oslo Nye. Det er Oslos eget teater, understreker Lillebjørn Nilsen.

I går fikk han en forsmak på hva Oslo Nye Teater har gjort med sangene hans, da teateret viste utdrag av «Postkort fra Lillebjørn» på pressevisning. Forestillingen har premiere 8. mars, og det er første gangen Lillebjørn Nilsen har gitt tillatelse til å sangene sine bli teater.

Les mer i Dagsavisen


For første gang har Lillebjørn Nilsen sagt ja til et stykke bygget på hans musikk. Torsdag er det premiere i Oslo. (Foto: Scanpix)

Ferske postkort


(ABC Nyheter:)
Oslo Nye har fått lov til å sette opp et stykke basert på Lillebjørn Nilsens musikk. Det har ingen andre fått.

– Jeg har mottatt noen forespørsler opp gjennom årene, fra folk som har hatt lyst til å iscenesette min musikk. Men som regel har jeg hatt følelsen av at noen har villet bruke mine sanger for å lage sin egen historie . Så jeg har sagt nei, forteller Lillebjørn Nilsen.

Les hele artikkelen i ABC Nyheter


Fra forestillingen «Postkort fra Lillebjørn». FOTO: OSLO NYE TEATER

Støtte til Oslos 
eget teater

(Dagsavisen:) I morgen skal Andreas Halse (Ap) se premieren på «Postkort fra Lillebjørn». Han reagerer mot Frps angrep på Oslo Nye Teater.

Les denne artikkelen i Dagsavisen


Lillebjørn Nilsen

Lillebjørn Nilsen sammenligner eget teaterstykke med «Hver gang vi møtes»

– Det er akkurat det samme!

(TV2:) I disse dager er Lillebjørn Nilsen aktuell med «Postkort fra Lillebjørn», en musikkteaterforestilling som tar utgangspunkt i en 15 år gammel gutts ferd gjennom Oslos gater. Det vil bli gjenhør med mange av Nilsens mest kjente viser, men denne gangen er det artister som Elisabeth Carew og Unni Wilhelmsen som skal fremfører sangene hans.

Forestillingen er med andre ord ikke helt ulik konseptet for TV2-programmet «Hver gang vi møtes». Det har Nilsen også lagt merke til, etter å ha sett programmet der syv av Norges mest kjente vokalister fremfører hverandres sanger.

Les artikkelen og se video i TV2


– Jeg ble helt rørt

Lillebjørn Nilsen ble like beveget som kameratene i «Hver gang vi møtes», da han fikk se tolkingen av sine egne låter.

null
HOVEDROLLE: Unni Wilhelmsen har en av hovedrollene i Oslo Nye Teaters nyskrevne forestilling «Postkort fra Lillebjørn».

(SEOGHØR.NO:) Den folkekjære visesangeren Lillebjørn Nilsens (61) låter daner utgangspunktet for det nyskrevne teaterstykket «Postkort fra Lillebjørn», som har urpremiere på Oslo Nye Teater 8. mars.

Jeg er nervøs. Men jeg føler at jeg er gammel nok og tåler alt.
– Lillebjørn Nilsen til Seoghør.no.

Torsdag så Lillebjørn for aller første gang et utdrag fra stykket, der den erfarne artisten Unni Wilhelmsen tolket hans låt «Alexander Kiellands plass».

Lillebjørn satt midt i salen under pressevisningen, og ble tydelig beveget av å høre sin egen sang i ny versjon.

Les artikkelen og se video i SEOHHØR.NOKlart for postkort fra Lillebjørn

(NRK.NO kultur og underholdning:) Men postkortene er ikke er så selvbiografiske som mange later til å tro.

– Forbausende mange tror sangskriving er historiefotografering. Jeg prøver alltid å forklare at det er ljug og fanteri og diktning, der flere modeller og observasjoner kan skape en figur.


Les saken om Postkort fra Lillebjørn på nrk.no

Share