TRAVEL SOMMER FOR LILLEBJØRN NILSEN

Foto: Monica Strømdal - Lillebjørn Nilsen
Lillebjørn Nilsen Foto: Monica Strømdal

Oslo (NTB): Det blir en usedvanlig travel sommer for Lillebjørn Nilsen, som foruten sin tradisjonelle sommerkonsert i juli skal på farten med Gitarkameratene, og dessuten være trekkplaster på Øya-lørdagen.

Dermed gjør Nilsen som både Knutsen & Ludvigsen og deLillos har gjort før ham. For festivalledelsen har i flere år prøvd å gjøre festivalens åpningskonsert kl. 13 den siste dagen til noe spesielt.

– Vi vil gjerne ha litt folkekjære artister, som vi setter pris på. Vi har hatt Lillebjørn Nilsen i bakhodet i flere år, sier pressetalsmann Jonas Prangerød til NTB og påpeker at flere generasjoner føler de har vokst opp med musikken hans.

– Lillebjørns gitarbok har vært god støtte og inspirasjon for et par generasjoner musikere. Du skal ikke se bort fra at en mengde gitarister i de norske bandene på Øya i år begynte karrieren med akkurat denne boken på pulten, sier Prangerød og mener reaksjonene på Øyas nettside allerede viser at folk er begeistret.

Fra 9. juni til 6. august skal Lillebjørn Nilsen sammen med Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen og Jan Eggum gjøre i alt 13 konserter med Gitarkameratene.

Dessuten opprettholder han tradisjonen med sommerkonsert på Rockefeller 23. juli,
dette for 13. gang på rad – før han blir å oppleve på Øyascenen midt på en blank augustformiddag. (©NTB)

Share